Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
PRVI TOP 8 GRUPA "A" I "B" ZA SENIORE I SENIORKE
Prvi-otvoreni-turnira-za-najmlade-kadete-i-najmlade-kadetkinje
2019 ITTF Junior Circuit Golden, Croatia Junior & Cadet Open
PRVI OTVORENI TURNIRA ZA MLAĐE KADETE I MLAĐE KADETKINJE ILIJAŠ, 8.09.2019. GODINE
USPJEŠAN NASTUP NAŠE MLADE REPREZENTACIJE NA BALKANSKOM PRVENSTVU
DRŽAVNO EKIPNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE
DRUGI TOP 8 GRUPA A I B ZA JUNIORE I JUNIORKE
DRŽAVNO PRVENSTVO U -21, najuspješniji Matković Luka i Biogradlić Džana
Državno pojedinačno prvenstvo za juniore i juniorke, najuspješniji Pandurević Vladimir i Ćosić Dora
Državni prvaci Fazlić Kerim i Šenk Ljupka u kategoriji Mladjih kadeta
Premijer liga za muškarce 18/19, Mostarci i ove godine bez konkurencije
Sedma uzastopna titula za igračice Stonoteniskog kluba "Spin 2012" Sarajevo
Zijadić Benjamin (Stens - Sarajevo) i Mešan Merjem (Bugojno - Bugojno) bili su najuspješniji takmičari Trečeg otvorenog turnira BiH za mlađe kadete i mlađe kadetkinje koji je održan u Vitezu
Toni Ivano Ramljak (Aladža-Sarajevo) i Ema Lovrić (Kreka-Tuzla) pojedinačni su Državni prvaci u kadetskoj konkurenciji
U ženskoj konkurenciji 11. put za redom Emina Hadžiahmetović,u muškoj konkurenciji titula državnog prvaka pripala Arminu Alićiću
Matković Luka (HT Eronet-Mostar) i Bušatlić Belma (Aladža - Sarajevo) pobjednici su Prvog TOP 8 Bosne i Hercegovine koji je održan u Tuzli.
Kožul Andrej (Kreševo - Kreševo) i Cerić Emina (Sarajevo - Sarajevo) bili su najuspješniji takmičari na Drugom otvorenom turniru za najmlađe kadete u Banjoj Luci.
Sarajlija Zijadić Benjamin i Bugojanka Mešan Merjem zasluženo su osvojili titule na Drugom otvorenom turniru Bosne i Hercegovine za mlađe kadete.
Na prvom juniorskom turniru TOP 8 Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke najuspješniji su bili Mihailović Nikola iz Banjaluke i Ćosić Dora iz Viteza.
Ramljak Toni (Aladža - Sarajevo) i Ćosić Dora (CM - Vitez) pobjednici su prvog TOP za kadete u sezoni 2018/2019 koji je održan u Tuzli.
Gnjatić Marija i Mešetović Harisa osvojile su bronzanu medalju u parovima na ITTF Serbian Openu koji je održan u Kovilovu. I ostali naši takmičari imali su zapažene nastupe.
Zijadić Benjamin (Stens - Sarajevo) i Mešan Merjem (Bugojno - Bugojno) bili su najuspješniji takmičari Prvog otvorenog turnira BiH za mlađe kadete i mlađe kadetkinje koji je održan u Vitezu.

Nikad uspješnije prvenstvo za našu reprezentaciju

1 srebrna i 4 bronzane medalje bilans su uspjeha naše reprezentacije

Zenica je od 6.- 10. juna ugostila najbolje mlade stonotenisere Balkana u prekrasnoj Areni Husein Smajlović. Nastupilo je 11 reprezentacija i preko 220 takmičara i takmičarki. Prvenstvo će ostati upamćeno po gostoljubivosti domaćina i po najboljim rezultatima reprezentativaca Bosne i Hercegovine u istoriji Balkanskih prvenstava za kadete i juniore.

EKIPNA, DUBL I POJEDINAČNA MEDALJA ZA JUNIORE

Prvi su zeničku publiku oduševili juniori koji su prikazali sjajnu igru, osvojili treće mjesto i donijeli prvu mušku juniorsku ekipnu medalju na balkanskim prvenstvima. Nakon poraza od Turske u kvalifikacionoj grupi od 3:2 (naša ekipa vodila sa 2:0) i prolaska u četvrtfinale sa pozicije broj 2, za ulazak u polufinale savladana je nezgodna Bugarska, a igrač odluke bio je kapiten Mihailović Luka sa dve pobjede dok je treću ostvario Mujičić Emir. Kapiten naše ekipe zabilježio je jedinu pobjedu u polufinalnom porazu od Rumunije (1:3). U borbi za treće mjesto Bosna i Hercegovina je savladala Crnu Goru sa 3:1, uz dve pobjede Mihailović Luke i jednu Mihailović Nikole. Za juniorsku ekipu koju je predvodio selektor Goran Rajčić nastupali su Mihailović Luka, Mihailović Nikola, Mujičić Emir, Soldo Sandro i Šećibović Adin.

Najsjajniju medalju (srebrnu) osvojili su Mihailović Luka i Nikola u juniorskom dublu. Oni su time ponovili uspjeh od prošle godine kada su takođe bili drugi. U Zenici, u finalu poraženi su od rumunske kombinacije Oprea / Zamfir sa 3:1.

U juniorskoj pojedinačnoj konkurenciji Banjalučanin Mujičić Emir, pomalo neočekivano i iz drugog plana, uspio se plasirati u polufinale i osvojiti bronzanu medalju što je vrhunski rezultat. On je to ostvario na impresivan način prije svega pobjedom nad Bugarinom Vatovim koji je protiv Mujičića propustio vođstvo od 3:0 i 6:2, a zatim i 3:2 i 7:1. Frenetično navijanje kolega iz reprezentacije i zeničke publike podiglo je Emira u najtežim trenucima na putu do preokreta. U polufinalu je zaustavljen od Crnogorca Filipa Radovića koji je i osvojio turnir.

Težak žrijeb uticao je na to da Mihailović Luka već u osmini finala igra protiv pobjednika turnira Crnogorca Filipa Radovića koji ga je porazio. Za utjehu Mihailoviću ostaje činjenica da je jedini igrač koji je na Balkanskom prvenstvu pobjedio Radovića (u ekipnom dijelu takmičenja). Mihailović Nikola je takođe zaustavljen u osmini finala od Bognara Bencea (Srbija). Ostali naši juniori koji su nastupali u pojedinačnom takmičenju (Soldo Sandro, Šećibović Adin i Puzigaća Pavle) zaustavljeni su u kvalifikacionim grupama.

 

Juniori ekipno
Juniori ekipno
Juniori ekipno

 

Juniori dubl
Juniori dubl
Juniori dubl

 

Juniori pojedinačno
Juniori pojedinačno
Juniori pojedinačno

 

SOLIDAN NASTUP JUNIORKI UZ BRONZANU MEDALJU MARKOVIĆ SNEŽANE U DUBLU

Juniorke predvođene selektorom Amelom Mujezinović, nastupale su u sastavu Marković Snežana, Hasečić Alemka, Silić Amra, Čajić Hena, Spahić Amila. Maksimalni poraz od Turske i pobjede nad Kosovom i Crnom Gorom od 3:1 obezbijedile su ekipi drugo mjesto u grupi i plasman u četvrtfinale gdje ih je čekala Slovenija. Slovenke su ipak bille bolje rezultatom 3:1, a naša ekipa je pobjedama u razigravanju za plasman (protiv Crne Gore i Makedonije po 3:0) osvojila konačno 5. mjesto.

Još jednu medalju (bronzanu) za Bosnu i Hercegovinu osvojila je Marković Snežana u dublu sa Crnogorkom Ivonom Petrić. One su uspijele doći do polufinala gdje su poražene od rumunske kombinacije Hudusan / Popescu. Time je Markovićeva ponovila uspjeh od prošle godine kada je sa Šehić Eldom takođe osvojila bronzanu medalju u dublu.

U pojedinačnoj konkurenciji samo je Marković Snežana uspijela da se plasira u osminu finala (poražena od Turkinje Kahraman) dok su ostale naše juniorke (Hasečić Alemka, Silić Amra, Čajić Hena, Spahić Amila, Biogradlić Selma) zaustavljene u kvalifikacionim grupama.

 

Juniorke dubl
Juniorke dubl
 

 

KADETI POTVRDILI POTENCIJAL, OBRADOVALI MEDALJOM

Kadeti su takođe, kao i juniorke, završili ekipni dio takmičenja na 5. mjestu. U kvalifikacionoj grupi poraženi su od novih (starih) balkanskih prvaka, ekipe Rumunije sa 3:0, a pobjedili su Makedoniju sa 3:0. Nakon četvrtfinalnog poraza od kvalitetnije Turske (0:3), naši kadeti su u razigravanju pobjedili Crnu Goru i Srbiju sa po 3:0 i tako osvojili 5. mjesto. Ekipu je predvodio selektor Mihailović Igor, a nastupali su Ramljak Toni, Pandurević Vladimir (obojica mlađi kadeti), Šimunović Marko i Kamenjaš Hamza.

Da kadeti ne ostanu bez medalje potrudili su se Toni Ramljak i Pandurević Vladimir koji su u dublu osvojili brinzanu medalju. Poraženi su tek u polufinalu od turske kombinacije Ocak / Yilmaz sa 3:1.

U pojedinačnoj konkurenciji Ramljak i Pandurević jedini su uspjeli proći kvalifikacione grupe, a nakon toga Ramljak je zaustavljen u osmini finala od Turčina Sonmeza, dok je Pandurević pobjedom nad Bugarinom Sarijevim od 4:2 prošao jedan korak dalje, do četvrtfinala gdje ga je porazio Rumun Bujor sa 4:0.

 

Kadeti dubl
Kadeti dubl
Kadeti dubl

 

KADETKINJE ZASLUŽILE VIŠE

Ženska kadetska reprezentacija koju je predvodio selektor Unčanin Goran nije uspjela proći kvalifikacionu grupu i poražena je, nakon velike borbe od ekipa Turske 3:2 i Bugarske 3:1. Pošto su se nalazile u najmanje brojnoj grupi nisu imale mogućnost da eventualno kao "srećni gubitnik"  prođu u četvrtfinale. Tako su u razigravanju savladale Kosovo i Makedoniju sa 3:0 i završile na devetom mjestu. Ipak, ne možemo se oteti utisku da su zaslužile mnogo više. Za ekipu su nastupale Ćosić Dora, Gnjatić Marija, Mešetović Harisa i Biogradlić Džana.

Dubl Ćosić Dora / Biogradlić Džana je u borbi za medalju poražen od srpske kombinacije Bezeg / Tominjak sa 3:0.

U pojedinačnoj konkurenciji čak četiri kadetkinje plasirale su se u osminu finala, ali je samo Ćosić Dora ostvarila plasman u četvrtfinale gdje je poražena od Reke Bezeg (Srbija) sa 4:2. Biogradlić Džana je u osmini finala poražena od pobjednice turnira Rumunke Zaharie sa 4:1, Gnjatić Marija od Bezeg sa 4:0, Mešetović Harisa od Vitaline Brinza (Moldavija) sa 4:3.

Naredna akcija naših mladih reprezentativaca je Evropsko prvenstvo za mlade u Rumuniji od 15.-24. jula ove godine.

Propozicije


 

 

Anketa

Koja ekipa će osvojiti mušku Premijer ligu?

Anketa

Koja ekipa će osvojiti žensku Premijer ligu?

Nikad uspješnije prvenstvo za našu reprezentaciju

1 srebrna i 4 bronzane medalje bilans su uspjeha naše reprezentacije

Zenica je od 6.- 10. juna ugostila najbolje mlade stonotenisere Balkana u prekrasnoj Areni Husein Smajlović. Nastupilo je 11 reprezentacija i preko 220 takmičara i takmičarki. Prvenstvo će ostati upamćeno po gostoljubivosti domaćina i po najboljim rezultatima reprezentativaca Bosne i Hercegovine u istoriji Balkanskih prvenstava za kadete i juniore.

EKIPNA, DUBL I POJEDINAČNA MEDALJA ZA JUNIORE

Prvi su zeničku publiku oduševili juniori koji su prikazali sjajnu igru, osvojili treće mjesto i donijeli prvu mušku juniorsku ekipnu medalju na balkanskim prvenstvima. Nakon poraza od Turske u kvalifikacionoj grupi od 3:2 (naša ekipa vodila sa 2:0) i prolaska u četvrtfinale sa pozicije broj 2, za ulazak u polufinale savladana je nezgodna Bugarska, a igrač odluke bio je kapiten Mihailović Luka sa dve pobjede dok je treću ostvario Mujičić Emir. Kapiten naše ekipe zabilježio je jedinu pobjedu u polufinalnom porazu od Rumunije (1:3). U borbi za treće mjesto Bosna i Hercegovina je savladala Crnu Goru sa 3:1, uz dve pobjede Mihailović Luke i jednu Mihailović Nikole. Za juniorsku ekipu koju je predvodio selektor Goran Rajčić nastupali su Mihailović Luka, Mihailović Nikola, Mujičić Emir, Soldo Sandro i Šećibović Adin.

Najsjajniju medalju (srebrnu) osvojili su Mihailović Luka i Nikola u juniorskom dublu. Oni su time ponovili uspjeh od prošle godine kada su takođe bili drugi. U Zenici, u finalu poraženi su od rumunske kombinacije Oprea / Zamfir sa 3:1.

U juniorskoj pojedinačnoj konkurenciji Banjalučanin Mujičić Emir, pomalo neočekivano i iz drugog plana, uspio se plasirati u polufinale i osvojiti bronzanu medalju što je vrhunski rezultat. On je to ostvario na impresivan način prije svega pobjedom nad Bugarinom Vatovim koji je protiv Mujičića propustio vođstvo od 3:0 i 6:2, a zatim i 3:2 i 7:1. Frenetično navijanje kolega iz reprezentacije i zeničke publike podiglo je Emira u najtežim trenucima na putu do preokreta. U polufinalu je zaustavljen od Crnogorca Filipa Radovića koji je i osvojio turnir.

Težak žrijeb uticao je na to da Mihailović Luka već u osmini finala igra protiv pobjednika turnira Crnogorca Filipa Radovića koji ga je porazio. Za utjehu Mihailoviću ostaje činjenica da je jedini igrač koji je na Balkanskom prvenstvu pobjedio Radovića (u ekipnom dijelu takmičenja). Mihailović Nikola je takođe zaustavljen u osmini finala od Bognara Bencea (Srbija). Ostali naši juniori koji su nastupali u pojedinačnom takmičenju (Soldo Sandro, Šećibović Adin i Puzigaća Pavle) zaustavljeni su u kvalifikacionim grupama.

 

Juniori ekipno
Juniori ekipno
Juniori ekipno

 

Juniori dubl
Juniori dubl
Juniori dubl

 

Juniori pojedinačno
Juniori pojedinačno
Juniori pojedinačno

 

SOLIDAN NASTUP JUNIORKI UZ BRONZANU MEDALJU MARKOVIĆ SNEŽANE U DUBLU

Juniorke predvođene selektorom Amelom Mujezinović, nastupale su u sastavu Marković Snežana, Hasečić Alemka, Silić Amra, Čajić Hena, Spahić Amila. Maksimalni poraz od Turske i pobjede nad Kosovom i Crnom Gorom od 3:1 obezbijedile su ekipi drugo mjesto u grupi i plasman u četvrtfinale gdje ih je čekala Slovenija. Slovenke su ipak bille bolje rezultatom 3:1, a naša ekipa je pobjedama u razigravanju za plasman (protiv Crne Gore i Makedonije po 3:0) osvojila konačno 5. mjesto.

Još jednu medalju (bronzanu) za Bosnu i Hercegovinu osvojila je Marković Snežana u dublu sa Crnogorkom Ivonom Petrić. One su uspijele doći do polufinala gdje su poražene od rumunske kombinacije Hudusan / Popescu. Time je Markovićeva ponovila uspjeh od prošle godine kada je sa Šehić Eldom takođe osvojila bronzanu medalju u dublu.

U pojedinačnoj konkurenciji samo je Marković Snežana uspijela da se plasira u osminu finala (poražena od Turkinje Kahraman) dok su ostale naše juniorke (Hasečić Alemka, Silić Amra, Čajić Hena, Spahić Amila, Biogradlić Selma) zaustavljene u kvalifikacionim grupama.

 

Juniorke dubl
Juniorke dubl
 

 

KADETI POTVRDILI POTENCIJAL, OBRADOVALI MEDALJOM

Kadeti su takođe, kao i juniorke, završili ekipni dio takmičenja na 5. mjestu. U kvalifikacionoj grupi poraženi su od novih (starih) balkanskih prvaka, ekipe Rumunije sa 3:0, a pobjedili su Makedoniju sa 3:0. Nakon četvrtfinalnog poraza od kvalitetnije Turske (0:3), naši kadeti su u razigravanju pobjedili Crnu Goru i Srbiju sa po 3:0 i tako osvojili 5. mjesto. Ekipu je predvodio selektor Mihailović Igor, a nastupali su Ramljak Toni, Pandurević Vladimir (obojica mlađi kadeti), Šimunović Marko i Kamenjaš Hamza.

Da kadeti ne ostanu bez medalje potrudili su se Toni Ramljak i Pandurević Vladimir koji su u dublu osvojili brinzanu medalju. Poraženi su tek u polufinalu od turske kombinacije Ocak / Yilmaz sa 3:1.

U pojedinačnoj konkurenciji Ramljak i Pandurević jedini su uspjeli proći kvalifikacione grupe, a nakon toga Ramljak je zaustavljen u osmini finala od Turčina Sonmeza, dok je Pandurević pobjedom nad Bugarinom Sarijevim od 4:2 prošao jedan korak dalje, do četvrtfinala gdje ga je porazio Rumun Bujor sa 4:0.

 

Kadeti dubl
Kadeti dubl
Kadeti dubl

 

KADETKINJE ZASLUŽILE VIŠE

Ženska kadetska reprezentacija koju je predvodio selektor Unčanin Goran nije uspjela proći kvalifikacionu grupu i poražena je, nakon velike borbe od ekipa Turske 3:2 i Bugarske 3:1. Pošto su se nalazile u najmanje brojnoj grupi nisu imale mogućnost da eventualno kao "srećni gubitnik"  prođu u četvrtfinale. Tako su u razigravanju savladale Kosovo i Makedoniju sa 3:0 i završile na devetom mjestu. Ipak, ne možemo se oteti utisku da su zaslužile mnogo više. Za ekipu su nastupale Ćosić Dora, Gnjatić Marija, Mešetović Harisa i Biogradlić Džana.

Dubl Ćosić Dora / Biogradlić Džana je u borbi za medalju poražen od srpske kombinacije Bezeg / Tominjak sa 3:0.

U pojedinačnoj konkurenciji čak četiri kadetkinje plasirale su se u osminu finala, ali je samo Ćosić Dora ostvarila plasman u četvrtfinale gdje je poražena od Reke Bezeg (Srbija) sa 4:2. Biogradlić Džana je u osmini finala poražena od pobjednice turnira Rumunke Zaharie sa 4:1, Gnjatić Marija od Bezeg sa 4:0, Mešetović Harisa od Vitaline Brinza (Moldavija) sa 4:3.

Naredna akcija naših mladih reprezentativaca je Evropsko prvenstvo za mlade u Rumuniji od 15.-24. jula ove godine.

Propozicije


 

 

Anketa

Koja ekipa će osvojiti mušku Premijer ligu?

Anketa

Koja ekipa će osvojiti žensku Premijer ligu?