Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
SRETNE PRAZNIKE ŽELI VAM STS BIH
JESENJI PRVACI MLADOST I SPIN 2012
MUŠKA I ŽENSKA REPREZENTACIJA NA KVALIFIKACIJAMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU
place holder
place holder
DŽANA BIOGRADLIĆ OSVOJILA BRONZANU MEDALJU NA BALKANSKOM PRVENSTVU ZA MLADE
NAŠA MLADA REPREZENTACIJA NASTUPILA NA BALKANSKOM PRVENSTVU ZA MLADE U BUGARSKOJ
DRŽAVNO EKIPNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE I KADETKINJE
DRŽAVNO EKIPNO PRVENSTVO ZA NAJMLAĐE KADETE I KADETKINJE
EDIN KONJIĆ I EMINA HADŽIAHMETOVIĆ DRŽAVNI ŠAMPIONI
EDIN KONJIĆ I EMINA HADŽIAHMETOVIĆ DRŽAVNI ŠAMPIONI
PEJIĆ DARIO I LOVRIĆ EMA JUNIORSKI PRVACI DRŽAVE
PEJIĆ DARIO I LOVRIĆ EMA JUNIORSKI PRVACI DRŽAVE
STONOTENISERI MOSTARA PRVACI DRŽAVE
ZIJADIĆ BENJAMIN I SUBAŠIĆ ENRA NOVI KADETSKI PRVACI DRŽAVE
ZIJADIĆ BENJAMIN I SUBAŠIĆ ENRA NOVI KADETSKI PRVACI DRŽAVE
STONOTENISERI MOSTARA I STONOTENISERKE ALADŽE OSVOJILI KUP BOSNE I HERCEGOVINE
STONOTENISERI MOSTARA I STONOTENISERKE ALADŽE OSVOJILI KUP BOSNE I HERCEGOVINE
ZLOTRG DINO I SALKIĆ DŽANA PRVACI DRŽAVE DO 10 GODINA
ZLOTRG DINO I SALKIĆ DŽANA PRVACI DRŽAVE DO 10 GODINA
ŽENSKA EKIPA STK "ALADŽA A" IZ SARAJEVA OSVAJAČICE PREMIJER LIGE BOSNE I HERCEGOVINE
TREĆI OTVORENI TURNIR ZA NAJMLAĐE KADETE I NAJMLAĐE KADETKINJE
ALADŽA-A I SPIN 2012 DRŽAVNI KADETSKI PRVACI
ALADŽA-A I SPIN 2012 DRŽAVNI KADETSKI PRVACI
STK HT ERONET- Mostar OSVAJAČ KUPA BIH ZA MUŠKARCE
STK "SPIN 2012" ODBRANIO OSMU UZASTOPNU TITULU
DRŽAVNI KADETSKI PRVACI RAMLJAK TONI I ZLOTRG AJNA
3. OTVORENI TURNIR ZA MLAĐE KADETE I MLAĐE KADETKINJE
PRVI TOP 8 GRUPA "A" I "B" ZA SENIORE I SENIORKE
Prvi-otvoreni-turnira-za-najmlade-kadete-i-najmlade-kadetkinje
2019 ITTF Junior Circuit Golden, Croatia Junior & Cadet Open
PRVI OTVORENI TURNIRA ZA MLAĐE KADETE I MLAĐE KADETKINJE ILIJAŠ, 8.09.2019. GODINE
USPJEŠAN NASTUP NAŠE MLADE REPREZENTACIJE NA BALKANSKOM PRVENSTVU
DRŽAVNO EKIPNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE
DRUGI TOP 8 GRUPA A I B ZA JUNIORE I JUNIORKE
DRŽAVNO PRVENSTVO U -21, najuspješniji Matković Luka i Biogradlić Džana
Državno pojedinačno prvenstvo za juniore i juniorke, najuspješniji Pandurević Vladimir i Ćosić Dora
Državni prvaci Fazlić Kerim i Šenk Ljupka u kategoriji Mladjih kadeta
Premijer liga za muškarce 18/19, Mostarci i ove godine bez konkurencije
Sedma uzastopna titula za igračice Stonoteniskog kluba "Spin 2012" Sarajevo
Zijadić Benjamin (Stens - Sarajevo) i Mešan Merjem (Bugojno - Bugojno) bili su najuspješniji takmičari Trečeg otvorenog turnira BiH za mlađe kadete i mlađe kadetkinje koji je održan u Vitezu
Toni Ivano Ramljak (Aladža-Sarajevo) i Ema Lovrić (Kreka-Tuzla) pojedinačni su Državni prvaci u kadetskoj konkurenciji
U ženskoj konkurenciji 11. put za redom Emina Hadžiahmetović,u muškoj konkurenciji titula državnog prvaka pripala Arminu Alićiću
Matković Luka (HT Eronet-Mostar) i Bušatlić Belma (Aladža - Sarajevo) pobjednici su Prvog TOP 8 Bosne i Hercegovine koji je održan u Tuzli.
Kožul Andrej (Kreševo - Kreševo) i Cerić Emina (Sarajevo - Sarajevo) bili su najuspješniji takmičari na Drugom otvorenom turniru za najmlađe kadete u Banjoj Luci.
Sarajlija Zijadić Benjamin i Bugojanka Mešan Merjem zasluženo su osvojili titule na Drugom otvorenom turniru Bosne i Hercegovine za mlađe kadete.
Na prvom juniorskom turniru TOP 8 Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke najuspješniji su bili Mihailović Nikola iz Banjaluke i Ćosić Dora iz Viteza.
Ramljak Toni (Aladža - Sarajevo) i Ćosić Dora (CM - Vitez) pobjednici su prvog TOP za kadete u sezoni 2018/2019 koji je održan u Tuzli.
Gnjatić Marija i Mešetović Harisa osvojile su bronzanu medalju u parovima na ITTF Serbian Openu koji je održan u Kovilovu. I ostali naši takmičari imali su zapažene nastupe.
Zijadić Benjamin (Stens - Sarajevo) i Mešan Merjem (Bugojno - Bugojno) bili su najuspješniji takmičari Prvog otvorenog turnira BiH za mlađe kadete i mlađe kadetkinje koji je održan u Vitezu.

Sedma sjednica UO STS BiH održana je 07.11. 2020. godine u Sportskoj dvorani Foča, sa početkom u 15.30 i završetkom u 16.35 sati.

 

Ad.4 Rad Komisija UO između 6. i 7. sjednice

Konstatovano je da Registraciona komisija je završila u septembru (09.09. 2020.) registraciju klubova i takmičara za sezonu 2020/21. Trenutno RK radi na pripremi Prijedloga izmjena i dopuna Pravilnika o registraciji klubova i takmičara.

Predsjedavajući UO je upoznao članove o trenutnim aktivnostima Takmičarske komisije na pripremi Prijedloga Pravilnika sistema takmičenja u BiH. Predsjednik Takmičarske komisije Sejo Šehić je dostavio Informaciju o radu TK na ovom Prijedlogu te dostavio incijalni Prijedlog koji je podržan uz preporuku Upravnog odbora da TK nastavi svoj rad na finaliziranju Prijedloga Pravilnika.

PROBLEMATIKA PRIPREME I OBJAVE RANG LISTA

U okviru ove tačke se raspravljalo o potrebi pripreme Pravilnika o izradi rang lista. Ovim Pravilnikom se utvrđuje vrednovanja rezultata postignutih na stonoteniskim takmičenjima sezone 2020/21, a iz čega proizilazi i vrednovanje sveukupne uspješnosti takmičara u obliku rang liste. Mnogi klubovi su imali primjedbe da se na rang listama nalaze takmičenja iz sezone 2017/18, sezone 2018/19, te da trenutne rang liste za sezonu 2020/21 ne vrednuju ispravno rezultate klubova, dnosno njihovih igrača. Takođe je konstatovano da se na rang listama za sve kategorije boduje Tuzla Open iz 2019. a ove godine se nije održavao, KUP iz 2019 se bodije i nije zamjenjen sa reziltatima Kup takmičenja koji je održan u julu 2020. godine.

Predsjedavajući je naglasio da ovo područje zbog nedostatka Pravilnika o izradi rang lista, je često bilo predmet nezadovoljstva klubova, njihovih primjedbi na postojeće rang liste i dr. Rang liste utvrđuju vrednovanje rezultata klubova i njihovih takmičara i one upravo postoje zbog stonoteniskih klubova, trenera, odnosno njihovih takmičara. Budući da svi rezultati sa održanih takmičenja dostavljaju Kancelariji Saveza, osoblje Kancelarije se zadužuje da sve ove poslove objave izvještaja i rang liste urade najkasnije 48 sati po održanom takmičenju. Takođe Komesar Premijer lige se zadužuje da rezultate i rang lista seniori/ke kolona Premijer liga objavi najkasnije 48 sati po odigranim mečevima.

UO je utvrdio listu takmičenja koja treba uključiti u bodovanje za sezonu 2020/21, zatim koja takmičenja treba skinuti odnosno brisati, te koja takmičenja treba da se nalaze na aktuelnim rang listama po kategorijama sa datumom 09.11. 2020.

ODLUKA UO:

Ad. 4.1. Zadužuje se Takmičarska komisija da pripremi Prijedlog Pravilnika sistema takmičenja najkasnije do 30.11. 2020. godine i dostavi UO na razmatranje.

Ad. 4.2. Zadužuje se Registraciona komisija da pripremi Prijedlog Pravilnika o registraciji klubova i njihovih članova/takmičara, izmjene i dopune, najkasnije do 30.11. 2020. godine i dostavi UO na razmatranje.

Ad. 4.3. Upravni odbor razriješava Disciplinsku komisiju u sastavu Mirza Hanić, predsjednik, Igor Stjepić, član i Miodrag Malinović, član te imenuje Disciplinsku komisiju u sastavu: Anel Osmić, predsjednik, David Žuljević, član i Miodrag Malinović, član

Ad. 4.4. Upravni odbor je donio Odluku da se sledeća takmičenja po kategorijama boduju u sezoni 2020/21:

NMK, MK: 1,2,3 Otvoreni turnir, Pojedinačno i ekipno državno prvenstvo

Kadeti/kinje: Dvoje kvalifikacija, dva TOP-8, grupa A,B; Pojedinačno i ekipno državno prvenstvo

Juniori/ke: Dvoje kvalifikacija, dva TOP-8, grupa A,B; Pojedinačno državno prvenstvo

Seniori/ke: Dvoje kvalifikacija, dva TOP-8, grupa A,B; Premijer liga, Pojedinačno državno prvenstvo i Kup BiH.

Brisanje-skidanje takmičenja:

Upravni odbor je donio Odluku da se briše-skida sa rang lista svih kategorija Tuzla Open.

Za NMK se brišu-skidaju: Takmičenja u 2019. (C:C1, D:D1,E:E1)

Za MK se brišu-skidaju: Takmičenja u 2019. Državno prvenstvo i Tuzla Open (D:D1,E:E1)

Za Kadete/kinje se brišu-skidaju: Takmičenja u 2019. 2. TOP (april Vitez) i Tuzla open

Za junior/ke se brišu-skidaju: Takmičenja koja su se održavala u sezoni 2018/19, (D:D1, E:E1,F:F1) i Tuzla OPEN (G:G1)

Za senior/ke se brišu-skidaju: Prvenstvo BiH, Zenica 2018. (D:D1),Premijer liga kolona E, II TOP-8, Foča 2017. (F:F1), Tuzla Open (G:G1), KUP BiH osim KUP BIH održan u Mostaru 18.07.2020.

 

Trenutni sadržaj rang liste po kategorijama sa 09.11.2020. godine:

1. NMK: 1. Otvoreni turnir, Ilijaš 03.10.2020.(A:A1) 2.Otvoreni turnir, Banja Luka 08.11.2020.(B:B1)

2. MK: 1. Otvoreni turnir Tuzla, 04.10.2020.(A:A1) 2. Otvoreni turnir, Tuzla 24.11.2019. (B:B1)

             3. Otvoreni turnir, Banja Luka 29.02. 2020.(C:C1)

3. Kadeti/kinje: Kvalifikacije 1. TOP-8 GRUPA A,B; Foča 05.09.2020. (A:A1), I TOP-8 GRUPA A,B Foča,18.10.2020. (B:B1), Kvalifikacije za 2. Top-8, GRUPA B, Tuzla, 15.02.2020. (C:C1), Pojedinačno prvenstvo BiH, Brka 07.03. 2020. (D:D1)

4. Juniori/ke: 1.Kvalifikacije za TOP-8 GRUPA A,B; Tuzla 12.09.2020. (A:A1), 1. TOP-8 GRUPA A,B; Foča 07.11.2020. (B:B1)

5. Seniori/ke: Kvalifikacije za I TOP-8 GRUPA A,B; Banja Luka, 20.09.2020. (A:A1), I TOP-8 GRUPA A,B; Tuzla, 01.12.2019. (B:B1), Premijer liga 20/21 (kolona E, stanje 0 pre početka lige) i KUP BiH, Mostar 18.07. 2020.

 

Ad. 4.5. Predsjedavajući UO će pripremiti incijalni Prijedlog Pravilnika o izradi rang lista za sezonu 2020/21 uz koordinaciju sa Komisijom za razvoj i Takmičarskom komisijom i dostaviti UO na razmatranje do 30.11. 2020. Prijedlog Pravilnika treba biti u skladu sa Odlukama Upravnog Odbora datim u Ad. 4.4.

Ad. 4.6. Zadužuje se Sekretar i pomoćnik Sekretara da objave rang liste za sve kategorije najkasnije do 18.11. 2020. godine u skladu sa Odlukama UO datim u Ad. 4.4.

Ad. 4.7. Zadužuje se Sekretar i pomoćnik Sekretara Saveza da objave izvješataje sa takmičenja sa rang listama najkasnije 48 sati po održanom takmičenju.

Ad. 4.7. Zadužuje se Komesar Premijer lige da objavi rezultate sa rang listom (kolona Premijer liga seniori/ke) najkasnije 48 sati po odigranom meču.

Ad.5

Projekat Informatičko - tehničke podrške STS BiH, formiranje radnog tijela UO STS BIH;

Uvodno izlaganje o ciljevima, namjeni, prioritetima i benefitima Projekta u svom kratkom obraćanju je iznio Predsjedavajući UO. Prvi korak je formiranje radnog tijela UO STS BiH. Osim Predsjedavajućeg UO u radno tijelo je predložen Nenad Ćosić jedan od incijatora ovog Projekta, te predsjednici Sudijske, Tehničke i Registracione komisije. Nakon kraćih diskusija usvojen je jednoglasno slijedeći Zaključak:

Formira se Radno tijelo UO STS BIH za provedbu Projekta informatičko – tehničke podrške STS BiH u sastavu: Mirsad Pajević, Nenad Ćosić, Bojan Mršić, Sejo Šehić i Toni Vranić.

Ad. 6

Rasprava Prijedloga “Pravilnik o radu stonoteniskih sudija STS BiH”, Prijedlog Sudijske komisije

E-zapisnik za Premijer ligu 2020/21, Prijedlog Sudijske komisije;    

U skladu sa članom 51. Sudijska komisija je dostavila UO Prijedlog Pravilnika o radu i organizaciji stonoteniskih sudija. Satavni dio Pravilnika – prilog Pravilnika je Instrukcija za klubove domaćine Premijer muške i ženske lige i delegirane sudije (od 17.11.2019.) i Protokol COVID-19 za Premijer mušku i žensku ligu (od 27.08.2020.). Razmatran je elektronski zapisnik za Premijer ligu, te nakon kraćih diskusija UO je jednoglasno usvojio razmatrani Pravilnik sa e-zapisnikom.

Zaključak:

Ad. 6.1. Usvaja se Pravilnik o radu stonoteniskih sudija STS BiH i elektronski Zapisnik za Premijer ligu 2020/21. Za provedbu UO nalaže Sudijskoj komisiji, predsjedniku komisije da sprovede promtnu primjenu E-zapisnika uz obavezu da delegirani sudija odmah po završetku meča, a najkasnije tri sata po održanom meču pošalje E-zapisnik na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Komesaru lige i Predsjedniku Sudijske komisije na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Ad. 7

Održana takmičenja i takmičenja u narednom periodu;

Konstatovano je da su se održala planirana takmičenja, a prema usvojenom Kalendaru takmičenja, osim nekoliko mečeva Premijer muške i ženske lige, koje se tretiraju kao odgođeni mečevi zbog izolacije ili samoizolacije takmičara. Klubovi poštuju Protokol COVID-19, redovno obavještavaju Komesara i Takmičarsku komisiju te se ostvaruje kontinuitet održavanja ligaških takmičenja u otežanim uslovima.

Zbog očekivanih pooštrenih mjera, mogući su otkazi takmičenja koji zahtjevaju učešće više od 30 osoba, ali je zaključeno da je moguće odigravanje mečeva Premijer muške i ženske lige.

Ad.8

Informacija predsjedavajućeg o sastanku ETTU, ETTU YC i BTTU;

Predsjedavajući UO, koji je izabran u ETTU YC imao je dvije sjednice, i isti je ponudio Prijedlog Poslovnika o radu Komiteta koji je u fazi odobravanja od ETTU. Takođe Predsjedavajući je upoznao članove UO o Kalendaru ETTU takmičenja za 2021., osim evropskih kvalifikacija planiranih za 1. kvartal 2021, Evropsko za mlade planiran za juni 2021, organizator Hrvatska, Zagreb.            

 

Pajević Mirsad, predsjednik

Naredni vikend

Anketa

Koja ekipa će osvojiti mušku Premijer ligu?

Anketa

Koja ekipa će osvojiti žensku Premijer ligu?

Sedma sjednica UO STS BiH održana je 07.11. 2020. godine u Sportskoj dvorani Foča, sa početkom u 15.30 i završetkom u 16.35 sati.

 

Ad.4 Rad Komisija UO između 6. i 7. sjednice

Konstatovano je da Registraciona komisija je završila u septembru (09.09. 2020.) registraciju klubova i takmičara za sezonu 2020/21. Trenutno RK radi na pripremi Prijedloga izmjena i dopuna Pravilnika o registraciji klubova i takmičara.

Predsjedavajući UO je upoznao članove o trenutnim aktivnostima Takmičarske komisije na pripremi Prijedloga Pravilnika sistema takmičenja u BiH. Predsjednik Takmičarske komisije Sejo Šehić je dostavio Informaciju o radu TK na ovom Prijedlogu te dostavio incijalni Prijedlog koji je podržan uz preporuku Upravnog odbora da TK nastavi svoj rad na finaliziranju Prijedloga Pravilnika.

PROBLEMATIKA PRIPREME I OBJAVE RANG LISTA

U okviru ove tačke se raspravljalo o potrebi pripreme Pravilnika o izradi rang lista. Ovim Pravilnikom se utvrđuje vrednovanja rezultata postignutih na stonoteniskim takmičenjima sezone 2020/21, a iz čega proizilazi i vrednovanje sveukupne uspješnosti takmičara u obliku rang liste. Mnogi klubovi su imali primjedbe da se na rang listama nalaze takmičenja iz sezone 2017/18, sezone 2018/19, te da trenutne rang liste za sezonu 2020/21 ne vrednuju ispravno rezultate klubova, dnosno njihovih igrača. Takođe je konstatovano da se na rang listama za sve kategorije boduje Tuzla Open iz 2019. a ove godine se nije održavao, KUP iz 2019 se bodije i nije zamjenjen sa reziltatima Kup takmičenja koji je održan u julu 2020. godine.

Predsjedavajući je naglasio da ovo područje zbog nedostatka Pravilnika o izradi rang lista, je često bilo predmet nezadovoljstva klubova, njihovih primjedbi na postojeće rang liste i dr. Rang liste utvrđuju vrednovanje rezultata klubova i njihovih takmičara i one upravo postoje zbog stonoteniskih klubova, trenera, odnosno njihovih takmičara. Budući da svi rezultati sa održanih takmičenja dostavljaju Kancelariji Saveza, osoblje Kancelarije se zadužuje da sve ove poslove objave izvještaja i rang liste urade najkasnije 48 sati po održanom takmičenju. Takođe Komesar Premijer lige se zadužuje da rezultate i rang lista seniori/ke kolona Premijer liga objavi najkasnije 48 sati po odigranim mečevima.

UO je utvrdio listu takmičenja koja treba uključiti u bodovanje za sezonu 2020/21, zatim koja takmičenja treba skinuti odnosno brisati, te koja takmičenja treba da se nalaze na aktuelnim rang listama po kategorijama sa datumom 09.11. 2020.

ODLUKA UO:

Ad. 4.1. Zadužuje se Takmičarska komisija da pripremi Prijedlog Pravilnika sistema takmičenja najkasnije do 30.11. 2020. godine i dostavi UO na razmatranje.

Ad. 4.2. Zadužuje se Registraciona komisija da pripremi Prijedlog Pravilnika o registraciji klubova i njihovih članova/takmičara, izmjene i dopune, najkasnije do 30.11. 2020. godine i dostavi UO na razmatranje.

Ad. 4.3. Upravni odbor razriješava Disciplinsku komisiju u sastavu Mirza Hanić, predsjednik, Igor Stjepić, član i Miodrag Malinović, član te imenuje Disciplinsku komisiju u sastavu: Anel Osmić, predsjednik, David Žuljević, član i Miodrag Malinović, član

Ad. 4.4. Upravni odbor je donio Odluku da se sledeća takmičenja po kategorijama boduju u sezoni 2020/21:

NMK, MK: 1,2,3 Otvoreni turnir, Pojedinačno i ekipno državno prvenstvo

Kadeti/kinje: Dvoje kvalifikacija, dva TOP-8, grupa A,B; Pojedinačno i ekipno državno prvenstvo

Juniori/ke: Dvoje kvalifikacija, dva TOP-8, grupa A,B; Pojedinačno državno prvenstvo

Seniori/ke: Dvoje kvalifikacija, dva TOP-8, grupa A,B; Premijer liga, Pojedinačno državno prvenstvo i Kup BiH.

Brisanje-skidanje takmičenja:

Upravni odbor je donio Odluku da se briše-skida sa rang lista svih kategorija Tuzla Open.

Za NMK se brišu-skidaju: Takmičenja u 2019. (C:C1, D:D1,E:E1)

Za MK se brišu-skidaju: Takmičenja u 2019. Državno prvenstvo i Tuzla Open (D:D1,E:E1)

Za Kadete/kinje se brišu-skidaju: Takmičenja u 2019. 2. TOP (april Vitez) i Tuzla open

Za junior/ke se brišu-skidaju: Takmičenja koja su se održavala u sezoni 2018/19, (D:D1, E:E1,F:F1) i Tuzla OPEN (G:G1)

Za senior/ke se brišu-skidaju: Prvenstvo BiH, Zenica 2018. (D:D1),Premijer liga kolona E, II TOP-8, Foča 2017. (F:F1), Tuzla Open (G:G1), KUP BiH osim KUP BIH održan u Mostaru 18.07.2020.

 

Trenutni sadržaj rang liste po kategorijama sa 09.11.2020. godine:

1. NMK: 1. Otvoreni turnir, Ilijaš 03.10.2020.(A:A1) 2.Otvoreni turnir, Banja Luka 08.11.2020.(B:B1)

2. MK: 1. Otvoreni turnir Tuzla, 04.10.2020.(A:A1) 2. Otvoreni turnir, Tuzla 24.11.2019. (B:B1)

             3. Otvoreni turnir, Banja Luka 29.02. 2020.(C:C1)

3. Kadeti/kinje: Kvalifikacije 1. TOP-8 GRUPA A,B; Foča 05.09.2020. (A:A1), I TOP-8 GRUPA A,B Foča,18.10.2020. (B:B1), Kvalifikacije za 2. Top-8, GRUPA B, Tuzla, 15.02.2020. (C:C1), Pojedinačno prvenstvo BiH, Brka 07.03. 2020. (D:D1)

4. Juniori/ke: 1.Kvalifikacije za TOP-8 GRUPA A,B; Tuzla 12.09.2020. (A:A1), 1. TOP-8 GRUPA A,B; Foča 07.11.2020. (B:B1)

5. Seniori/ke: Kvalifikacije za I TOP-8 GRUPA A,B; Banja Luka, 20.09.2020. (A:A1), I TOP-8 GRUPA A,B; Tuzla, 01.12.2019. (B:B1), Premijer liga 20/21 (kolona E, stanje 0 pre početka lige) i KUP BiH, Mostar 18.07. 2020.

 

Ad. 4.5. Predsjedavajući UO će pripremiti incijalni Prijedlog Pravilnika o izradi rang lista za sezonu 2020/21 uz koordinaciju sa Komisijom za razvoj i Takmičarskom komisijom i dostaviti UO na razmatranje do 30.11. 2020. Prijedlog Pravilnika treba biti u skladu sa Odlukama Upravnog Odbora datim u Ad. 4.4.

Ad. 4.6. Zadužuje se Sekretar i pomoćnik Sekretara da objave rang liste za sve kategorije najkasnije do 18.11. 2020. godine u skladu sa Odlukama UO datim u Ad. 4.4.

Ad. 4.7. Zadužuje se Sekretar i pomoćnik Sekretara Saveza da objave izvješataje sa takmičenja sa rang listama najkasnije 48 sati po održanom takmičenju.

Ad. 4.7. Zadužuje se Komesar Premijer lige da objavi rezultate sa rang listom (kolona Premijer liga seniori/ke) najkasnije 48 sati po odigranom meču.

Ad.5

Projekat Informatičko - tehničke podrške STS BiH, formiranje radnog tijela UO STS BIH;

Uvodno izlaganje o ciljevima, namjeni, prioritetima i benefitima Projekta u svom kratkom obraćanju je iznio Predsjedavajući UO. Prvi korak je formiranje radnog tijela UO STS BiH. Osim Predsjedavajućeg UO u radno tijelo je predložen Nenad Ćosić jedan od incijatora ovog Projekta, te predsjednici Sudijske, Tehničke i Registracione komisije. Nakon kraćih diskusija usvojen je jednoglasno slijedeći Zaključak:

Formira se Radno tijelo UO STS BIH za provedbu Projekta informatičko – tehničke podrške STS BiH u sastavu: Mirsad Pajević, Nenad Ćosić, Bojan Mršić, Sejo Šehić i Toni Vranić.

Ad. 6

Rasprava Prijedloga “Pravilnik o radu stonoteniskih sudija STS BiH”, Prijedlog Sudijske komisije

E-zapisnik za Premijer ligu 2020/21, Prijedlog Sudijske komisije;    

U skladu sa članom 51. Sudijska komisija je dostavila UO Prijedlog Pravilnika o radu i organizaciji stonoteniskih sudija. Satavni dio Pravilnika – prilog Pravilnika je Instrukcija za klubove domaćine Premijer muške i ženske lige i delegirane sudije (od 17.11.2019.) i Protokol COVID-19 za Premijer mušku i žensku ligu (od 27.08.2020.). Razmatran je elektronski zapisnik za Premijer ligu, te nakon kraćih diskusija UO je jednoglasno usvojio razmatrani Pravilnik sa e-zapisnikom.

Zaključak:

Ad. 6.1. Usvaja se Pravilnik o radu stonoteniskih sudija STS BiH i elektronski Zapisnik za Premijer ligu 2020/21. Za provedbu UO nalaže Sudijskoj komisiji, predsjedniku komisije da sprovede promtnu primjenu E-zapisnika uz obavezu da delegirani sudija odmah po završetku meča, a najkasnije tri sata po održanom meču pošalje E-zapisnik na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Komesaru lige i Predsjedniku Sudijske komisije na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Ad. 7

Održana takmičenja i takmičenja u narednom periodu;

Konstatovano je da su se održala planirana takmičenja, a prema usvojenom Kalendaru takmičenja, osim nekoliko mečeva Premijer muške i ženske lige, koje se tretiraju kao odgođeni mečevi zbog izolacije ili samoizolacije takmičara. Klubovi poštuju Protokol COVID-19, redovno obavještavaju Komesara i Takmičarsku komisiju te se ostvaruje kontinuitet održavanja ligaških takmičenja u otežanim uslovima.

Zbog očekivanih pooštrenih mjera, mogući su otkazi takmičenja koji zahtjevaju učešće više od 30 osoba, ali je zaključeno da je moguće odigravanje mečeva Premijer muške i ženske lige.

Ad.8

Informacija predsjedavajućeg o sastanku ETTU, ETTU YC i BTTU;

Predsjedavajući UO, koji je izabran u ETTU YC imao je dvije sjednice, i isti je ponudio Prijedlog Poslovnika o radu Komiteta koji je u fazi odobravanja od ETTU. Takođe Predsjedavajući je upoznao članove UO o Kalendaru ETTU takmičenja za 2021., osim evropskih kvalifikacija planiranih za 1. kvartal 2021, Evropsko za mlade planiran za juni 2021, organizator Hrvatska, Zagreb.            

 

Pajević Mirsad, predsjednik

Naredni vikend

Anketa

Koja ekipa će osvojiti mušku Premijer ligu?

Anketa

Koja ekipa će osvojiti žensku Premijer ligu?